Texels Kookboek - Ciabatta

Ingrediënten
700 gr meel 25 gr verse gist 1 theelepel suiker 4¼ dl lauw water
1 dl olijfolie 2 theelepels zout

Hulpmiddelen
oven 2 bekkens bakplaat

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.

Bereiding

Doe 450 gr meel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Roer in een andere kom de gist met de suiker door ¾ dl lauw water, leng het papje aan tot 3½ dl en laat dit tot leven komen.
Giet het gistmengsel in het kuiltje van het meel en roer tot een plakkerig deeg. Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het deeg elastisch wordt.

Laat het deeg afgedekt met ingevet plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door. Kneed het resterende meel er door tot een zacht deeg.

Laat het deeg weer rijzen onder ingevet plastic folie tot het volume is verdubbeld. Verdeel het deeg in tweeën, sla het niet in, vorm er 2 langwerpige broden van. Bestuif een ingevette bakplaat met meel en laat de broden weer rijzen. Bestuif de broden met meel en bak ze op 200 graden Celcius in 35 minuten gaar.

Serveertip

Soort gerecht: lunch- of bijgerecht Aantal personen: Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!